De techniek achter onze kabels

Technologieën in het kabelproductieproces

De productietechnologieën die worden gebruikt om onze kabels te produceren, zorgen voor een superieure geleidbaarheid van de gebruikte materialen en een uitstekende afscherming tegen mogelijke signaalvervuiling.

Wikkelkabel:
gedetailleerd en nauwkeurig wikkelproces voor de productie van de interne geleiderstructuur van de kabel. De geleiders worden van elkaar gescheiden door hoogwaardige Pvc-isolatie- en worden vervolgens gedraaid met behulp van gereinigde katoenvezels. Bovendien wordt de afscherming van de gehele geleiderstructuur aanzienlijk geoptimaliseerd door deze te wikkelen met een niet-magnetisch metaalgaas. Deze productiestappen vinden in principe plaats in een aseptische productieomgeving om elke mogelijke verontreiniging van de geleiders uit te sluiten.

Hyperlitz:
Productieproces voor het omwikkelen van de afzonderlijke geleiders in de kabelstructuur met gereinigde katoenvezels. Dit speciale proces zorgt voor een hoge mate van zelfisolatie tegen externe magnetische velden met behoud van de natuurlijke geleidbaarheid van de kabel.

 

Technologieën in het kabelproductieproces

JIB maakt gebruik van verschillende bouwtechnieken om hoogwaardige aansluitconcepten en unieke stekkerverbindingen te realiseren.

NextgenTM:
ontwikkeld door de fabrikant WBT. Deze superieure technologie voor connectoren resulteert in een uitstekende geleiding van het materiaal. De contactweerstand is door de lage waarden praktisch onbestaand.

Nanotech:
verbindingsmateriaal bestaande uit titanium en het zeldzame halfmetalen Bor. Extreem licht, niet-magnetisch en met een hoog isolatievermogen. De terminals hebben een 24-karaats gouden coating.

Woodkap:
Titanium plug met een houten design huls, die een uitstekende afscherming biedt tegen magnetische invloeden van buitenaf. De 24-karaats gouden coating is verdubbeld.

Glasvezel:
Grafiet en koolstof met een superlichte metalen connector voor een uitstekende afscherming. De contactvlakken van de stekker zijn gecoat met 24 karaats goud.

Brasskap:
Messing connector voor digitale dataverbindingen met hoge isolatie. Het heeft een 24-karaats gouden coating.

Technologische processen

Technologieën die door JIB worden toegepast om de hoogst mogelijke zuiverheid in de koperproductie te garanderen, evenals een hoogwaardige isolatie van de kabelstructuur.

FPE, HDPE, LDPE:
geschuimd thermoplastisch materiaal (polyethyleen) vervaardigd uit hoogwaardige halfharde materialen met verschillende polymeerkettingstructuren. Deze zorgen voor een hoge chemische bestendigheid en effectieve isolatie tegen externe magnetische velden en zijn daarom de perfecte basis voor een stabiele en krachtige kabelafscherming.

OCC: "Ohno Continuous Casting"
is een technologisch proces dat is ontwikkeld door Prof. Ohno van het Chiba Institute of Technology in Japan. Door de kristalstructuur van het metaal te veranderen, is het mogelijk om een geleider te produceren die tot 99,9999% zuiver is en vrij van onzuiverheden zoals zuurstof, zwavel, aluminium, lood en antimoon. Door deze natuurlijke componenten in het materiaal van de geleider te verminderen, wordt het geleidingsvermogen van de geleider aanzienlijk verhoogd.

OFC: "Zuurstofvrij koper"
is een technologisch productieproces dat een zuiverheid van het kopermateriaal tot 99,99% garandeert.

Cryogeen proces:
dit is een speciale verwerkingsmethode die de monokristalline In een aseptische omgeving wordt vloeibare stikstof gebruikt om een temperatuur van -196°C te genereren. Met de resulterende toename van de elektronenstroom in het materiaal, maakt dit proces het mogelijk om een duurzaam metaal te produceren met een zeer opmerkelijk geleidingsvermogen.